Offtóber és ami megelőzte

Offtóber és ami megelőzte.

Hetek óta gondolkodunk azon, hogy tudjuk mindenki számára egyértelművé tenni, hogy az #offoljeskapcsoljki életérzés nem arról szól, hogy szeretnénk ha mindenki a Duna fenekére süllyesztene a telefonját, hanem valami egészen másról. Megszámlálhatatlan szakmai kutatással és általunk vezetett statisztikával a hátunk mögött egyértelműen ki merjük jelenteni, hogy baj van. Gyakorta nem mi használjuk az eszközt, hanem ”Ő” minket, hozzá alakítjuk életünket, ha nincs a zsebünkben feszülté válunk, mindent, de tényleg mindent rajta keresztül élünk meg és gyakorta elsétálunk a valódi értékek mellett. (fontos kiemelni, hogy természetesen a fenti állítások nem mindenkire igazak, de az adatok valóban elkeserítőek)

Megálmodtuk, kitaláltuk, összeraktuk, de mielőtt útjára engedtük, teszteltük.

És most jön a „kanyar” ???? Több mint 1 éve foglalkozunk a témával, ez elmúlt hónapokban tudatosan minimálisra csökkentettük a hálón töltött időt, próbáltunk a valóságban élni, és értékekkel megtölteni mindennapjainkat. Az OFFtóber eseményre megálmodott feltételeket elkezdtük magunkon tesztelni és derekasan be kell vallanunk, az elsőre felállított szűrőn mi magunk is elvéreztünk.

Az #offoljeskapcsoljki csapatán belül a naponta a Facebook-on eltöltött átlagos idő 27 perc, az Instagram-on 21 perc, a YouTube-on 19 perc, a TikTok-on 9 perc, felnőtt tartalommal bíró oldalak 7 perc (ez is egy nagyon érdekes adat :D) egyéb oldalak 30 perc és akkor még nem beszéltünk más csatornákról, elkeserítő volt számunkra, hogy mi magunk is közel 2 órát veszünk el a mindennapjainkból, ami elsőre lehet nem tűnik rémisztőnek. A sorok megírása közben beúszott egy régi sláger a fejembe „8 óra munka 8 óra pihenés 8 óra szórakozás”. A napi igazán magunkra fordítandó 8 órából 2 órát a telefonunkkal szerelmeskedve töltjük, mi akik ezzel foglalkozunk 1éve. Rémisztő!

Tőled és Szeretteidtől vajon mennyi időt vesz el egy nap? Hidd el, többet mint kellene.

Gyere és tarts velünk OFFtóberben.

Az eseményt itt találod: https://www.facebook.com/events/357353205151118/
LL
#offtober #offoljeskapcsoljki